28 Nisan 2011 Perşembe

Şampiyonluk Yine Başka Bahara

4'te 4 giderken birden bire elimizde 0 kaldı. Artık bu sezonu da kupasız geçtik diyebiliriz. Yani kupasız geçen 6. sezon. En son 2005'te alınan FA Cup'tan bu yana kupaya hasret kaldık diyebiliriz. İlk başta Carling Cup'taki son dakika gölüyle finali kaybetmemiz, ardında Barcelona'yı Emirates'te 2-1 yenmemize rağmen, deplasmanda yenilip elenmemiz, Fa Cup'ta Manchester United'a çok kötü bir futbolla boğun eğmemiz ve son olarak da ligten kopmamız. Son haftalardaki düşüşümüz son olarak Bolton'a yenilmemizle taçlandırılmış(!) oldu. Manchester'ın da oyunun son bölümlerinde Everton'a karşı bulduğu golle 3 puanı alması sonucunda puan farkı 9'a yükseldi.

Oysaki bu haftaları iple çekiyorduk. Önce Manchester bize gelecek, ardından da Chelsea ile karşılaşcaktı. Yani 2 hafta puan kaybı yaşayabilirdi Machester. Artık pek önem teşkil etmiyor. Manchester bu iki maçı kaybetse bile son 2 haftaya 3 puan önümüzde girecek. He bir de önümüzde artık nur topu gibi bir de Chelsea var. Yani bu sezon şampiyonluğa hayal demek pek de kötümser bir davranış olmaz.

Bu sezon da şampiyonluktan uzak kalmamızın nedeni aslında son haftalar değil, sezon içindeki bir kaç maç. Aklıma gelenler ilk başta Tottenham'a evimizde 2-0'dan 3-2 yenilmemiz. Sonra bu maçın rövanşında 3-1 öndeyken 3-3 yakalanmamız. Bu iki maçta 5 puan kaybettilk. Tottenham şampiyon olamasa bile bizi şampiyonluktan ederek mutlu olmuşlardır. Bunun dışında o meşhur maç. 4-0'dan 4-4 olan maç. Giden 2 puan. Eğer şampiyonluğa oynuyorsan 4-0'dan 4-4'e yakalanan değil, tam tersi 4-0'dan 4-4 yapacağın maçlar oynamalısın. Ama gel gör ki kaybedilen altın değerinde 2 puan. Ve bir başka maç, 4 maçtır kaybeden Sunderland'le Emirates'te 0-0 berabere kaldığımız maç. Gerçi Newcastle maçındaki ucuz penaltılar ve Sunderland maçındaki hakem hataları puan kaybetmemize sebep verdiyse, bu maçlarda kendi hatalarımız da yok değil. Ama asıl kaos Liverpool maçı oldu. Bunlar benim aklıma ilk gelenler. Elbet daha da var. İşte bu hatalar zinciri bizi son 4 haftada 3.lüğe itti ve kupasız bir sezonu beraberinde getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder