17 Şubat 2011 Perşembe

Arsenal 2- Barcelona 1

Gerçekten güzel bir zafer elde ettik diyebiliriz. Güntekin Onay'a göre Barcelona'yı yenemeyecek tek takım olan Arsenal 1-0 geriye düştüğü karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. Barcelona ve Arsenal pas oyununu en iyi oynayan iki takım şüphesiz. Güntekin Onay'ın Arsenal'in galibiyetine şans vermemesinin nedeni Barcelona'nın bu oyunu daha iyi oynadığıydı. Ama Arsenal bu pas oyununu daha zor bir lig olan Premier Ligte oynuyordu, bunu da unutmamak gerekir.

Maça gergin başladık. Barcelona'nın rakiplerinde son zamanlarda bu hep oluyor. Bu da Barcelona'yı bir adım öne geçiriyor maça başlarken. Barcelona'nın bize tehdit oluşturabileceği en önemli özelliği çok pas yapıp defansın arkasına Messi'yi ve David Villa'yı kaçırmaktı. Nitekim de maçın ilk bölümünda başardı bunu Barcelona. Ama buna rağmen inatla ileri kurdu defansı Arsene Wenger. Bu riske karşın alanı daraltıp, pas trafiğini kesmeyi amaçladı. İlk yarının ilk bölümü dışında da başardı diyebiliriz Arsenal bunu. Dediğim gibi maçın ilk bölümü çok tedbirli oynadık. İleri çıkışlarda genelde topu ileri taşıyan oyuncu hep yalnız kaldı. Arsenal'in en büyük özelliği 3lü orta sahadan en az 2sinin dönüşümlü olarak rakip ceza alanı çevresinde tehdit oluşturmasıydı. Dün bu gerçekleşmeyince ilk dakikalarda zorlandık.

Golden sonra devrenin sonlarına doğru kendi oyunumuzu yavaş yavaş kabul ettirdik rakibe. O an gol bulsak işimiz daha da kolay olurdu ancak olmadı. 2. yarı ise ilk yarının kaldığı yerden devam ettik oyunumuza. Ta ki Arshavin girene kadar. O an oyunu tekrar dengeledi Barcelona. Daha sonraki Bendther değişikliği ileyse oyunun ve maçın galibi biz olduk.

Maçın adamı Jack Wilshere'dı şüphesiz. Fabregas'ın yapması gerekeni o yaptı. Daha sonra golde hatası olmasına rağmen Koscielny'di. Messi ve Pedro'ya adım attırmadı. Gerçekten yediğimiz golün 1'de kalmasında büyük payı vardı. Nasri ise oldukça olgundu. Hırslı, agresif, isteyen bir görüntüsü vardı. Maçın hayal kırıklığı ise Fabregas'tı. Sazı bir türlü eline alamadı ne yazik ki.

Rövanş maçında Pique cezalı. Puyol'un oynayıp oynamayacağı belli değil. Barcelona defansta sıkıntı çekecek. Bunu avantaja çevirebiliriz. Şimdiden geçen seneki maç  gibi bir maç beklemeye başladı şüphesiz Barça tarafı. Ama bir şeyi unutuyorlar ki geçen seneki Arsenal yok karşılarında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder